TRAKK, Produkt

TRAKK lanserar Europas första färdiga kommersiella LoRaWAN® ekosystem.

Göteborgsbaserade IoT specialisten TRAKK har tillsammans med sina största kunder i Sverige och partners i USA och Europa under två års tid utvecklat och anpassat den första kommersiella taggen baserad på LoRaWAN®. Enheten är klar för massproduktion i slutet av Q4 2021 och kommer tillsammans med TRAKK Plattform revolutionera många branscher med total transparens för tillgångar, transporter och resurser på ett kostnadseffektivt sätt.

Resultatet av samarbetet är en liten, prisvärd och återvinningsbar tagg som kan användas i TRAKK applikationer för att möjliggöra bland annat övervakning, uppföljning och planering för transporter och underhåll.

TRAKK har under utvecklingsprocessen anpassat sin befintliga plattform för att hantera de stora volymer av enheter och data som kommer processas i systemet. Parallellt med utveckling av mjukvara och hårdvara har ett omfattande projekt drivits tillsammans med partner och kunder för att få upp täckningen för den nya LoRaWAN® tekniken. Täckningen i storstäderna och ett flertal kommuner är redan nu acceptabel men under 2022 kommer utbyggnaden för ett rikstäckande IoT-nät accelerera ytterligare.

Efter att ha testat prototyper under sommar och höst 2021 är nu de första färdiga enheterna på väg till våra partners inom Bygg & Anläggning, Logistik och Industri under oktober månad. Vår första gemensamma enhet från Svenska Taggr® levererar data med position, aktivitet och temperatur under hela dagen och håller i över tre år utan extern strömkälla.

Ekosystemet kommer innebära stora konkurrensfördelar i affärsprocesser framöver för de företag och organisationer som vill digitalisera. En ökad synlighet av resurser kommer hjälpa TRAKKs kunder att planera, underhålla och skapa stora besparingar och en ökad effektivitet. Tillsammans kommer vi dramatiskt kunna sänka Co2 utsläppen genom en effektivare användning av befintliga resurser.

”2019 startade vi vårt ”Value Co-Creation” program tillsammans med våra viktigaste kunder och partners med syfte att digitalisera och effektivisera företag och organisationer genom ökad transparens. För många av våra kunder och partners går resan mot att klara sina och Sveriges miljömål via en effektivare verksamhet och rätt underlag för att kunna ta rätt beslut. Vi på TRAKK är otroligt stolta över att vi tillsammans nu 2021 skapat ekosystemet vi kan bygga vidare på. Lanseringen innebär starten för en mängd nyheter och branschanpassade lösningar inom de närmaste månaderna ”

 

För mer information:

TRAKK

Mattias Sundström

CEO

mattias.sundstrom@trakk.se

TRAKK erbjuder globala positioneringstjänster till företag, organisationer och partners genom varumärket TRAKK®. TRAKK används i dag i en mängd olika produkter och tjänster från Automatiserade körjournaler till realtidsuppföljning och positionering. I över 15 års tid har vi hjälpt 1000-tals företag och organisationer att förenkla hanteringen av sina fordon, maskiner och gods med körjournaler och positionering baserad på modern Internet Of Things-teknik.