TRAKK

Unikt samarbete för klimatneutrala transporter!

TRAKK Telematics AB och KASI Technologies AB har undertecknat en avsiktsförklaring (LOI) för att samarbeta inom digitaliseringen av framtidens hybridmotorer. Genom detta partnerskap kommer båda företagen att utnyttja sin expertis för att erbjuda lösningar för övervakning och optimering av hybridmotorer och fordonssystem.

TRAKK är ett utvecklingsbolag som specialiserat sig på att tillhandahålla intelligenta
IoT-övervaknings- och spårningssystem för fordon och industrimaskiner. Företaget har lång erfarenhet av att hantera data och använda den för att optimera prestandan hos fordon, maskiner och inventarier.

KASI Technologies är en ledande leverantör av den senaste elhybridmotorteknologin för både eftermarknad och OEM och har en djup förståelse för motorprestanda och bränsleeffektivitet. Företaget har utvecklat ett produktsortiment av lösningar för att konvertera bensin- och dieselmotorer till hybridelektriska, vilket förbättrar prestandan och effektiviteten hos befintliga fordonsflottor på vägarna.

Genom samarbetet mellan TRAKK och KASI Technologies kommer de att arbeta tillsammans för att skapa en digitaliserad lösning för sänkta utsläpp genom optimering av hybridmotorer. Det handlar om att använda data från olika sensorer och övervakningssystem för att visualisera hur motorerna fungerar och var de kan förbättras.

”Vi är glada över att samarbeta med KASI Technologies för att utveckla en helt digitaliserad lösning för hybridmotorer. Genom att kombinera vår expertis inom uppföljningssystem med KASI Technologies djupa kunskap om motordrivlinor skapar vi ett systemlösningserbjudande som hjälper våra gemensamma kunder att optimera sina fordon och maskiner och därmed sänka sina
CO2-utsläpp avsevärt.” Säger Mattias Sundström, VD för TRAKK.

”Vi är stolta över att samarbeta med TRAKK för att utveckla övervaknings- och visualiseringsappar för framtidens hybridmotorer redan idag. Genom att kombinera vårt NESS-produktsortiment,
CNG- och förnybara bränslekonverteringar med TRAKK erfarenhet av att hantera data kan vi hjälpa våra kunder elektrifierar sina flottor idag och blir 100 % klimatneutrala, med stora besparingar på bränslekostnad och CO2-utsläpp som ett direkt resultat.” Säger Isak Löfgren, VD för KASI Technologies.

Samarbetet mellan TRAKK Telematics och KASI Technologies AB kommer att leda till utvecklingen av en helt digitaliserad lösning för hybridmotorer som kommer att förbättra prestanda och effektivitet hos fordon och maskiner. Företagen kommer att fortsätta att samarbeta för att utveckla innovativa lösningar som hjälper sina kunder att optimera sin verksamhet.