Fleet management system – Fordonshantering för det moderna företaget

TRAKK Fleet, vårt system för digital hantering av fordonsflottor, bygger på ny teknik och erbjuder många unika fördelar för både små och stora företag.
Att ha koll på hanteringen av tjänstefordon är ett måste för alla företag. Kan man vid årets slut inte redovisa hur tjänstefordonen använts under året riskerar man att åka på stora extra skattekostnader. Men ett fleet management-system ger även annan oumbärlig information om bilarna, som aktuellt skick, hur mycket koldioxid varje fordon släpper ifrån sig och mycket annat.
TRAKK Fleet är ett utmärkt sätt för det moderna företaget att skapa sig en bättre överblick över sin vagnpark. I tjänsten ingår digitala körjournaler, arbetsorder för fakturahantering, regelbundna summeringsmail och mycket annat.

Realtidsuppföljning dygnet runt

Digitala rapporter genererade direkt

Vi håller koll på trängselskatten

Alltid uppkopplad

I en uppkopplad bil med automatisk körjournal slipper du allt manuellt pappersarbete. Den håller automatiskt koll på dina resor och ingen resa glöms bort. Förutom att du säkerställer Skatteverkets krav så får du en rad möjligheter att jobba smartare och effektivare. Du har den dessutom alltid lättillgänglig i din telefon eller dator.

Trängselskatt

Vår trängselskattmodul hanterar alla passager för trängselskatt och redovisar dessa i sammanställningslistor varje månad. I basen använder föraren vår körjournal där det avgörs om en resa är privat eller tjänst, antingen automatiskt för varje bil eller via appen om man vill vara mer aktiv. Oavsett kan all information editeras i systemet i efterhand om man önskar.

Miljö

Redovisning och uppföljning av CO2-utsläpp blir en allt viktigare komponent för en modern körjournal. I vårt system kommer kompletta rapporter som kan användas för att se över sina totala utsläpp och därmed påverka hur fordonsflottan ser ut och hur den används.

fleet management system

Få all nödvändig information samlad på samma ställe med fleet management system

Många företag måste erbjuda tjänstebilar för att de anställda ska kunna utföra sitt arbete. Men hur vet man som företagare att bilarna endast används till det de är till för och inte utnyttjas privat? Många som har tjänstebil känner inte till de strikta skattemässiga regler som finns runt tjänstefordon, och kan man inte bevisa att fordonet endast används i tjänsten riskerar både den anställde och företaget en skattesmäll, eftersom bilen då klassas som en förmån.

Med fleet management får företaget ett samlat grepp om alla sina fordon och kan förvissa sig om att de används på ett korrekt sätt. All information om bilarna finns ständigt uppdaterad i portalen och kan enkelt tas fram, filtreras och redigeras. Med TRAKK Fleet får du bland annat körjournaler, arbetsordrar, rapporter och påminnelser om när det är dags för besiktning och service. Tjänsten kan användas i mer än fyrtio länder och alla kostnader för SIM-kort, trafikavgifter och hårdvara ingår i månadspriset.

Digitala körjournaler

Vår digitala körjournal är en av de tjänster som ingår i TRACK Fleet management. En digital körjournal är ett smidigt verktyg som håller reda på körsträckor och bilens position vid varje given tidpunkt. En spårsändare installeras i bilen och får tillgång till den information som finns i bilens dator, samtidigt som den alltid kan hålla reda på bilens exakta position.

Tillsammans med appen får den anställde ett lättanvänt verktyg för att logga sina tjänsteresor och fylla i kontaktuppgifter till de personer och företag han eller hon har besökt i tjänsten. Om en resa är privat kan detta enkelt anges i appen. Samtidigt hjälper systemet till med påminnelser så att de privata resorna inte överstiger det tillåtna antalet per år.

Koll på trängselskatten

Med den nya Trängselskattmodulen håller systemet också reda på alla passager där trängselskatt erfordras. Det gör det lättare att hålla koll på kostnaderna för trängselskatt vid resor in och ut ur Stockholms och Göteborgs innerstäder och på Sundsvalls- och Motalabroarna. Skulle nya trängselskatter införas på någon plats uppdateras systemet automatiskt.

Påminnelser om besiktning och service

Genom att hålla reda på mätarställningarna och bilens skick i övrigt kan TRACK Fleet också hjälpa till med att påminna om när det är dags för bilarna att genomgå besiktning och regelbunden service. Detta är till stor hjälp för ett företag som har många fordon i olika skick och med olika behov. Skulle något krångla med någon av bilarna uppdateras både förare och kontoret direkt genom en uppdatering i appen, och lämpliga åtgärder kan vidtas. Systemet skickar även ut regelbundna rapporter om bilarnas status med valfritt intervall.

Håll ett öga på miljön

Du får också tillgång till information om varje bils avtryck på miljön i form av hur mycket CO₂, koldioxid, den släpper ut. Att veta vilket avtryck man gör på miljön är naturligtvis viktigt både för större och mindre företag, inte minst eftersom miljötänk i allt större utsträckning är en konkurrensfaktor.

Genom att hålla koll på koldioxidutsläppen kan man enklare avgöra om någon bil behöver bytas ut, eller om man behöver vidta andra åtgärder för att minska det samlade miljöavtrycket.

Enkel och lättanvänd portal för både webb och mobil

Vår fleet management system, som finns tillgänglig både på webben och som app för mobiler och surfplattor, ger företaget ett praktiskt och användarvänligt gränssnitt för fleet management. I portalen har ni en ständigt uppdaterad överblick över var alla fordon befinner sig, samt information om deras skick. De anställda kan också redigera den digitala körjournalen och ange detaljerad information om sina tjänsteresor direkt i appen. Ett smidigt och felsäkert sätt att hålla reda på hur fordonen används, både för företaget och de anställda.

Därför ska du välja vårt fleet management system

Det som verkligen gör TRACK Fleet management system till en unik tjänst är att alla delar ingår till en fast månadskostnad, från hårdvara och installation till webbportal och trafikavgifter för dataöverföring och SIM-kort, inte bara i Sverige utan i över 40 länder.

Du väljer själv vilka moduler du vill ska ingå i tjänsten och får ett fast pris som du betalar varje månad. Tjänsten är under ständig utveckling och så fort en ny lösning tas fram så kan den integreras i systemet på nolltid. Med över tio år i branschen kan vi garantera att TRACK Fleet är det bästa och mest användarvänliga systemet för Fleet Management på marknaden. Varmt välkommen att kontakta oss om du vill veta mer!