Elektronisk körjournal

Automatiskt, kraftfullt och enkelt

"Automatiska rapporter för kilometer, tider och CO2-utsläpp kombinerat med besiktning och serviceuppdateringar underlättar biladministrationen något enorm."

Körjournalen är ett tillval som våra kunder kan välja till en eller flera enheter i samma system. Traveltool eller körjournaler som det kallas är helautomatiskt och byggt enligt skatteverkets riktlinjer. Med enheten i fordonet behöver du aldrig mer skriva en rapport eftersom systemet räknar ut och rapporterar resorna automatiskt. Enkelheten och paketeringen tillsammans med Trakks andra tjänster gör lösningen helt unik.

Trakks körjournal används oftast som ett verkyg i vardagen och många av våra kunder låter sina förare redigera och komplettera sina körjournaler i ett öppet system.

Trakks elektroniska körjournal är en modern, enkel och prisvärd körjournal som uppfyller Skatteverkets rekommendationer. Körjournalen är elektronisk, vilket betyder att all data överförs automatiskt från den installerade IoT–enheten direkt till en server. Varje förare kan logga in på sin egen körjournal via en webbsida eller någon av våra appar på AppStore eller Google Play. Det finns även möjlighet för administratörer att se bilarna i realtid på karta om det finns behov. Våra lösningar uppfyller PUL:s krav på integritetsskydd samt Skatteverkets riktlinjer.

Den elektroniska körjournalen från Trakk följer Skatteverkets rekommendationer gällande milersättning, förmånsbeskattning och hantering av körjournaler för privatbilar, förmånsbilar och servicebilar.  

En körjournal är viktig som underlag gentemot Skatteverket för att visa att företagets bilar använts och beskattats korrekt. Om företaget och de anställda inte betalar förmånsbeskattning skall företaget kunna visa att bilarna ej använts utanför tjänst utöver de nivåer som Skatteverket tillåter, dvs. max 100 mil per år och/eller vid högst 10 tillfällen. Bevisbördan ligger på både företag och anställd, och om bilen körs mer än tillåtet blir båda parter förmånsbeskattade för detta. En elektronisk körjournal kan både skapa kunskap om detta i företaget och på ett enkelt sätt hjälpa till att visa att bilarna körs enligt Skatteverkets regler och därmed minska risken.

Minskat pappersarbete och enklare administration sparar tid för både förare och administrativ personal och ökar korrektheten. Alla sträckor registreras och överförs automatiskt till systemet. Allt sparas i vår molntjänst och valda delar kan skickas till respektive funktion inom företaget automatiskt. Inga programinstallationer behövs.

Kör man privat bil i jobbet försäkrar man sig om att få korrekt ersättning för körningarna genom att använda elektronisk körjournal. Inga sträckor riskeras att glömmas. Betalar du förmånsvärde för tjänstebil får du nedsatt förmånsvärde för bilen om den körs mer än 3000 mil/år i tjänsten.

Precis som tusentals kunder i Sverige har upptäckt genom att använda Trakks lösningar de senaste 10 åren finns det en mängd ytterligare fördelar med att koppla upp sitt fordon och använda elektronisk körjournal. Våra kunder kan med hjälp av systemet förhindra stölder, sänka sina försäkringspremier, planera vardagen och styra resurser, få automatiska rapporter om allt från miltal till CO2–utsläpp och när det är dags för besiktning och service.

Varmt välkommen att kontakta oss idag för ytterligare information!